Головна » Статті » Види грибів

Сироїжка їстівна, харчова

Сироїжка їстівна, харчова

Сироїжка
      Опис: Капелюшок діаметром 4-10 см, щільно – м’ясистаий, напівсферичний, пласко-опуклий або розпростертий, з хвилясто-вигнутим, нерідко піднятим краєм, зморшкувато-горбкуватий, з відстаючою шкірочкою; у забарвленні переважають різні відтінки червоного, що переходить у коричневий, рожевий, ліловий, навіть у зеленувато-коричневий. Пластинки білі, ледве жовтуваті, виступають з-під капелюшка. Ніжка 3-4 х 2-3 см, до основи часто звужена, гладка або злегка повздошно-зморшкувата, суцільна, біла, біля землі іноді з іржавими плямами. М'якоть добре розвинена, біла, із солодким смаком і без особливого запаху.
      Росте
Росте в листяних і хвойних лісах.
      Плодоношення
Плодові тіла утворить у липні - жовтні, поодиноко й невеликими групами.
      Використання
Дуже смачний гриб. Вживається свіжим, маринованим, солоним.
Категорія: Види грибів | Додав: admin (12.09.2011)
Переглядів: 2542 | Теги: види грибів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: