Головна » Статті » Види грибів |
Сироїжка їстівна, харчова
Сироїжка їстівна, харчова![]()
Опис: Капелюшок
діаметром 4-10 см, щільно – м’ясистаий, напівсферичний, пласко-опуклий
або розпростертий, з хвилясто-вигнутим, нерідко піднятим краєм,
зморшкувато-горбкуватий, з відстаючою шкірочкою; у забарвленні
переважають різні відтінки червоного, що переходить у коричневий,
рожевий, ліловий, навіть у зеленувато-коричневий. Пластинки білі, ледве
жовтуваті, виступають з-під капелюшка. Ніжка 3-4 х 2-3 см, до основи
часто звужена, гладка або злегка повздошно-зморшкувата, суцільна, біла,
біля землі іноді з іржавими плямами. М'якоть добре розвинена, біла, із
солодким смаком і без особливого запаху.
Росте Росте в листяних і хвойних лісах. Плодоношення Плодові тіла утворить у липні - жовтні, поодиноко й невеликими групами. Використання Дуже смачний гриб. Вживається свіжим, маринованим, солоним. | |
Переглядів: 2542 | | |
Всього коментарів: 0 | |