Головна » Статті » Види грибів |
Польський гриб
Польський гриб![]()
Опис: Капелюшок
діаметром 4-15 см, напівсферичний, подушко видно - опуклий, потім
плоский, спочатку з підігнутим, пізніше з опущеним волокнистим краєм,
сухий, у вологу погоду злегка клейкий, у молодих екземплярів з матовою
замшевою поверхнею, у старих і при висиханні блискучий, від
каштаново-коричневого до червоно-коричневого. Шкірочка не знімається.
Гіменофор у більшості прирослий; пори кутасті, дрібні, від блідо-жовтих
до жовто-зеленуватих, у старих грибів з маслиновим відтінком; при
натисканні вони здобувають синювато-зеленуватий, а потім
бурувато-коричнюватий колір. Ніжка 4-12 х 1-3 см, циліндрична, іноді
звужена або злегка роздута до основи, волокниста або гладка, іноді
волокниста з тонкими лусочками, світло-коричнева, вгорі й у основи
більш світла, при натисканні синіє, потім буріє. М'якоть білувата,
пізніше блідо-жовтувата, на розрізі синіюча, що потім буріє; із
приємним запахом і смаком.
Росте Зустрічається в соснових й змішаних із сосною лісах, найчастіше на піщаних ґрунтах. Плодоношення Плодові тіла утворить у липні - жовтні. Використання Гарний їстівний гриб. Вживається свіжим, маринованим, сушеним. | |
Переглядів: 2534 | | |
Всього коментарів: 0 | |